Skatteavdrag

Hur fungerar det?

Du ansöker om bidraget på Naturvårdverkets hemsida och och där får du upp till 50 % avdrag på både installations- och materialkostnaden. Precis som vid ROT-avdraget finns ett tak på maximalt 50 000 kronor per person och år*. Du kan utnyttja både ROT- och Grön teknik-avdraget fullt ut vid ett och samma år om du betalat tillräckligt mycket skatt. Du kan inleda din ansökan både före och efter installation. Det krävs ett kvitto på köpet som inkluderar en specifikation på det du söker avdrag för och tillhörande kostnad. För privatkunder drar vi av kostnaden direkt i online-butiken eller på fakturan för enkelhetens skull. Vi rekommenderar att du gör ansökan efter genomförd installation för att kunna räkna in alla eventuella kostnader. Clean Charge hjälper dig som kund med ansökan vid behov. Vi är måna om att alla våra kunder ska få sitt bidrag.

*Bidraget ges som ett engångsbelopp med högst 50 % av de bidragsberättigade kostnaderna, dock högst 15 000 kr per laddpunkt.

50 % avdrag på din material- och installationskostnad

Avdrag för installation av elbilsladdning – För privatpersoner

Som privatperson har du rätt att få avdrag på upp till 50 % av både installations- och materialkostnaden via Grön Teknik-avdraget.

Avdrag för installation av elbilsladdning – För BRF och företag

Företag och föreningar har rätt att få dra av upp till 50 % på både installations- och materialkostnaden genom Klimat klivet-avdraget.

Mer information samt ansökan